Това е  третото читалище в район „Подуяне“, което се обновява

...
Това е  третото читалище в район „Подуяне“, което се обновява
Коментари Харесай

Кметът на София провери строителните дейности по санирането на НЧ „Васил Левски 1928“ в кв. „Сухата река“

Това е  третото читалище в регион „Подуяне“, което се обновява със средства по Програма „ Красива България “ и  съфинансиране от Столична община.  

До момента със средства, обезпечени по Програма „ Красива България “, са ремонтирани читалищата „ Стефан Караджа 1990 “ и „ Неофит Бозвели 1928 “.

„ Извършва се цялостна топлоизолация на фасадата, направена е замяна на покрива и на дограмата на постройката на читалището“ – сподели районният кмет Ева Митова по време на инспекцията. Ремонтът е доста значим за обезпечаване на енергийната успеваемост на постройката на читалището, което е едно най-посещаваните в региона. Миналата година управлението на читалището е подготвило и план по Програма „ Зелена София “ на общината, с който е актуализирано околното пространство и е доставена паркова мебел – пейки и беседка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че методът за възобновяване на читалищата е точно посредством подготовка на планове и кандидатстване по разнообразни стратегии и тук ролята на районните кметове е извънредно значима. „Столичната община поддържа дейностите като се включва със съфинансиране, – добави столичният кмет. – Благодарение на ограниченията за енергийна успеваемост се чака да намалеят сметките за прехрана на читалището – уточни още Йорданка Фандъкова.

Строителят пое ангажимент да завърши действия предварително, с цел да може от началото на октомври читалището да възобнови своята активност. „ Радваме се, че читалището ще има актуализирана концертна зала, която е пространство за просвета. В активността си развиваме редица музикални школи по цигулка, китара, пиано, както и танцови школи по балет, национални танци, хип-хоп. При нас преподава примабалерината Веса Тонова и Емилия Желева от фолклорен отбор „ Филип Кутев “ – уточни секретарят на НЧ „ Васил Левски 1928 “ Борис Самуилов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР